Taal Taal

English English Nederlands [Beta] Nederlands [Beta]

Blogs Blogs

Terug

Eerste projectdag in Vietnam

Eerste projectdag in Vietnam!
Ik ben nog geen week in Vietnam met Vietnam visum bij aankomst en ik heb nu al zoveel meegemaakt, teveel om op te noemen!
Phuong heeft me maandag meegenomen achterop zijn scooter om mij een beetje rond te leiden in Can Tho. Onder het genot van een drankje vertelde hij me over de projecten die er zijn. Daarna hebben we wat rondgelopen en zijn we o.a. naar een mooie, oude Pagoda geweest en heb ik heerlijke noedels gegeten!

Maandagochtend ben ik trouwens nog met een aantal vrijwilligers naar de haven in Can Tho geweest en hebben we even wat inkopen bij de winkeltjes gedaan. Ik heb een leuk, luchtig broekje gekocht. Na het afdingen, waarbij ik wat geholpen werd door de anderen, heb ik 80.000 vnd betaald (€3,51, echt geen geld!) Het is wel een lange broek, want dat moet je aan als je naar de projecten gaat.
Ik heb mijn eerste woordjes Vietnamees geleerd toen we wat gingen drinken met de vrijwilligers, namelijk Mot hai ba, yo! Proost!
Ook heb ik kennisgemaakt met het drukke, chaotische verkeer van Vietnam!! (Ik was van te voren al gewaarschuwd) Overal scooters, scooters en nog eens scooters, en maar een paar bussen/vrachtwagens, auto’s en fietsers. Voorrangsregels? Nou, die kennen ze hier niet hoor. Hier geldt meer het recht van de sterkste. Auto’s, bussen en vrachtwagens moet je zoveel mogelijk bij uit de buurt blijven. Ze stoppen namelijk niet voor je. Men rijdt hier ook gewoon door rood als ze rechtsaf slaan, lachen! Ik ben er nu gelukkig al iets meer aan gewend.

Na een heel leuk en indrukwekkend weekend was het vandaag mijn eerste project dag. De wekker ging om 06:00 uur en om iets voor 7 ging ik samen met een andere vrijwilligster op de fiets naar het project Nhip Cau. Dit is een project waarbij we de komende 8/9 weken Engelse les gaan geven aan lichamelijk gehandicapten. We hebben twee groepen, de ene groep kan al wat beter Engels dan de andere. Ik heb les gegeven aan de groep die het nog niet zo goed kon. Of nouja les... we hebben eerst een tijdje met elkaar gepraat en kennisgemaakt. Het zijn hele aardige mensen en ze willen erg graag leren. Na de les mochten we in hun winkeltje kijken. Ze maken allerlei gave producten van kokosnoten, echt heel knap!

Toen we weer bij het huis waren, hebben we op het dakterras een spelletje gedaan met een paar andere vrijwilligers. Middags had ik mijn tweede project, Charity Hospital, waar ik ook met een andere vrijwilligster heenging. Het Charity Hospital is een traditioneel ziekenhuis. Hier mocht ik helpen met het schillen en snijden van verschillende soorten groente. De groenten worden elke ochtend op de markt in Can Tho gehaald en bij het sorteren en schillen wordt het uit de grote zakken gehaald en op een kleed op de grond gelegd en vervolgens ga je op een klein krukje zitten om de groente te schillen. Daarna hebben we nog geholpen met het snijden.

Terwijl het eten werd gekookt, hebben we Engelse les gegeven aan twee mannen van het Hospital. Soms ging het wat moeizaam, maar ik vond het erg leuk om te doen.
Als laatst hebben we nog geholpen met het opscheppen van rijst in alle kommetjes, emmertjes en bekers. Morgen ochtend heb ik lekker vrij en ‘s middags heb ik weer een project. En ja het is alweer laat, dus weltrusten! Volgende keer zal ik weer wat foto’s plaatsen.

Bron: Đặt khách sạn

Volgende
Reacties